Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​​

Generationsskifte af virksomhed – sådan bliver det en succes

​Står du over for et generationsskifte i din virksomhed, eller befinder du dig måske midt i det? Er du i tvivl, er der opstået problemer med banken, kunderne eller medarbejderne – eller måske med din efterfølger?

Et generationsskifte af virksomhed kan give mange søvnløse nætter, og man kan se problemer og udfordringer alle steder, hvis man ikke sørger for at have en god sparringspartner ved sin side. En god sparringspartner kan være med til at sikre, at generationsskiftet bliver til en succes, og at forløbet ikke kommer til at være alt for overvældende, stressende og tidskrævende.

Jeg kan være den sparringspartner, du står og mangler. Jeg har mange års erfaring og stor viden inden for generationsskifte af virksomheder, og jeg kan derfor tilbyde kompetent rådgivning. Jeg holder selv til i Kastrup, og jeg hjælper derfor både ejer og overtager i forbindelse med generationsskifte af virksomhed på Amager og i hele København, ​men jeg tilbyder min hjælp og sparring i hele Danmark.

Forskellige former for virksomhedsoverdragelse

Der findes forskellige former for virksomhedsoverdragelse: 

  • Almindelig overdragelse mod vederlag
  • Overdragelse med skattemæssig succession mod vederlag
  • Overdragelse med skattemæssig succession som gave

​En almindelig overdragelse kan ske til en hvilken som helst person, og du vil blive beskattet af den sum, der bliver betalt for din virksomhed. Overdragelse med skattemæssig succession anvendes typisk i forbindelse med familieejede virksomheder, idet overdragelsen kun kan ske til:

  • Dine børn
  • Dine børnebørn
  • Dine søskende og deres børn og børnebørn
  • Din samlever såfremt I har været samboende i mere end to år
  • En medarbejder der i de sidste fem år har været fuldtidsansat i mindst tre år

Ved denne form for generationsskifte af virksomhed, der er familiejet, bliver du som ejer byttet ud med den næste generation, og du slipper derfor for at blive beskattet af at overdrage virksomheden. I stedet overføres beskatningen til din efterfølger, hvis vedkommende en dag vælger at sælge virksomheden, og der er derfor en stor økonomisk fordel for familieejede virksomheder.​

KOMPETENT RÅDGIVNING DER SKABER TRYGHED

Med min virksomhedsrådgivning kan både du og dine ansatte føle jer helt trygge under processen, hvor der kommer en ny ejer til virksomheden. Det er en proces, hvor der kan opstå mange spørgsmål undervejs, og det kan skabe stor utryghed blandt medarbejderne

Det ligger til menneskers natur at være utrygge i forbindelse med forandringer, og medarbejderne vil derfor med stor sandsynlighed også føle sig utrygge i forbindelse med et generationsskifte af virksomhed – for hvad nu hvis de ikke kan det, som den nye ejer forventer af dem? Hvad nu hvis de ikke kan samarbejde? Hvad nu hvis der kommer en omstrukturering, og der ikke er behov for dem længere?​

Jeg har både erfaringen og kompetencerne inden for generationsskifte af virksomheder til at lære dig og dine ansatte alt det, de har brug for at vide i forbindelse med et glidende generationsskifte, og jeg kan også lære de ansatte, hvordan de kan undgå at blive uvenner med den nye ejer og eventuelle nye ledelse. Selvom virksomheden er familiejet, kan der nemlig være stor forskel på den nye og den gamle ledelse.

Flere af dem der kender mig, beskriver mig som en inspirator og en dynamo. Jeg kan nemlig også inspirere medarbejderne til at tro på, at det hele nok skal gå. For hvad nu hvis der kommer en omstrukturering? Hvad nu hvis medarbejderne får nye og mere spændende arbejdsopgaver? Hvad nu hvis det bliver en stor succes både for virksomheden og de enkelte medarbejdere?

Om mig og min egen baggrund

Jeg har selv en baggrund som hoteldirektør – en stilling jeg besad i mange år, og siden 2005 har jeg ejet og været leder af Laiderz, som er en international virksomhed, der forhandler idrætsbelægninger. Jeg stiftede virksomhed i forbindelse med, at jeg udgav bogen ”Tror du det er tilfældigt – skab din egen succes”.

Det er en bog, som du kan bruge til at hente inspiration i, hvis du ønsker at lære mig og mine holdninger at kende, eller hvis du ønsker at blive klogere på, hvordan du kan skabe din egen succes.
Min virksomhed Laiderz har givet mig et stort indblik i, og viden om, hvordan man opbygger en virksomhed, ligesom den har givet mig indsigt i alle dele af ledelsesperspektivet i små og mellemstore virksomheder – herunder især med et stort fokus på medarbejdertrivsel og arbejdsglæde.
Jeg kombinerer ofte mine egne erfaringer som en succesfuld erhvervsleder, der skaber vækst, med min viden om, og ikke mindst tro på, at det godt kan betale sig at gå andre veje for at udvikle sit eget potentiale.
Jeg tænker ud af boksen i forbindelse med min virksomhedsrådgivning, og det gælder naturligvis også i forbindelse med generationsskifte af virksomhed, uanset om der er tale om et glidende generationsskifte af en familieejet virksomhed eller ej.
Jeg er kendt for min ”sjette sans”, min iderighed og mit falkeblik. Jeg ser hurtigt uregelmæssigheder og korrigerer dem, således at der kommer et bedre flow på arbejdspladsen til stor fordel for både medarbejdere og virksomhedens vækst. 

Kontakt mig for sparring under generationsskifte af virksomhed

​Du er velkommen til at kontakte mig på telefon 40 75 48 01 eller e-mail ml@laiderz.dk for sparring og rådgivning i forbindelse med generationsskifte af virksomhed. Jeg hjælper dig, uanset hvorhenne i landet du befinder dig!

Tror du det er tilfældigt?​

”Marianne Laiderzs bog ”Tror du det er tilfældigt”er fængslende, inspirerende og sjov at læse. Marianne forstår at præsentere sine oplevelser i et levende og universelt lys, så det er let at identificere sig med budskabet.

Bogen fortæller om hvordan hun på enestående vis har formået, at forene et liv som en aktiv succesrig erhvervsleder - direktør for hoteller i København og Malmø med alt hvad det kræver af repræsentativ korrekthed og tidspres - med et afslappet liv med visualisering, healing og feng shui m.m. Absolut en bog der er værd at læse - både som alternativt interesseret menneske, og som nysgerrig erhvervsleder.”

- citat fra en anmelder på nettet.​

Køb bogen​

1/3

Tror du det er tilfældigt?​

"Kære Marianne

Du skal vide, jeg har haft meget glæde af din bog, som hver dag ligger indenfor min synsvidde, du skal nok få en længere hilsen fra mig, men jeg bruger døgnets kræfter på mit nye arbejder, der virkelig på mange måder kræver en stor indsats.

Jeg er sikker på du vil nyde sommeren og god fornøjelse med det.

Som andre har udtrykt det: ”Livet er som honning: Find det, nyd det..!”

Kærlige hilsener"


- Citat fra anmeldelse.

Køb bogen​

2/3​

Tror du det er tilfældigt?​

!Hej Marianne.

Jeg hedder Lisbeth,og købte din bog sidste år.i den forbindelse vandt jeg Louise Hays dejlige kalender.Nu er et nyt år startet,og jeg har lyst til at skrive til dig.din bog er fantastisk,og har betydet meget for mig.Jeg er netop begyndt og læse den for anden gang.De mange bøger du anbefaler har jeg læst.Især bøgerne af Michael Newton har virkelig betydet meget.Intet er jo tilfældigt,din bog kom til mig på det rigtige tidspunkt.så tak til dig fordi du har skrevet den.Jeg vil gerne give noget tilbage.Du interesserer dig for din krop og sundhed,så kom og prøv en gratis VEGA-TEST hos mig i min klinik.Den er med til og rette op på alle de "skavanker og ubalancer ,der ofte sluger vores energi"


- Citat anmeldelse.

Køb bogen​

3/3​

Ønsker du en dedikation og måske endda en kanaliseret besked i dit eksemplar,bestil det da direkte via ml@forlagethjerterum.dk

Det koster 150 kr. plus porto efter dagens takster.

Venligst,

Forlaget Hjerterum

Marianne Laiderz

Flow by Laiderz

FlowByLaiderz, Fuglebækvej 2A, 2770 Kastrup​   |   Ring til mig på telefon: 40 75 48 01   |   E-mail: ml@laiderz.dk   |   GPDR   |   Cookies